Uudised

FINEST STEEL AS ressursitõhususe investeeringute teine projekt

19.09.23

FinEst Steel AS teine ressursitõhususe investeeringute projekt

 

 „FinEst Steel teine ressursitõhususe investeeringud”
projekt on rahastanud Euroopa Liit taasterahastu NextGenerationEU vahenditest.

Projekti lühikokkuvõte:

Projekti raames soetab ettevõte fiiberlaserlõikuspingi ja fiibertorulaserlõikuspingi. Hetkel toimub 25 mm ja väiksema paksusega lehtmetalli detailide lõikus osaliselt asendatava ebaefektiivse CO2-laserlõikuspingiga. Üle 25 mm paksusega lehtmetalli saab töödelda ainult plasmalõikuspinkidega, mille materjalikasutus on samuti ebaefektiivne. Uuel pingil on laseri võimsus kuni 30 kW ning uudne common cut tarkvaraline tehnoloogia, võimaldades säästu nii lõigatava detailide omavahelise kauguse vähenemisest kui ka detailide kiiremast lõikamisest. Täiendavalt on uuel pingil võimekus lõigata paksemat kui 25 mm lehtmetalli, asendades osaliselt plasmalõikuspinkide ja gaaslõikuspingi töökoormust ning likvideerides ebaefektiivsema CO2-laserlõikuspingi vajaduse tootmises. Uus fiibertorulaserlõikuspink suudab täna tehases kasutuses olevate vanemate tehnoloogiatega võrreldes võimendada tootmiskiirust, mahtu ning likvideerida toormaterjali praagi tekke, kuna suudab töödelda ka paindes toru ilma lõike ebatäpsusi tekitamata.

 

Projekti eesmärk ja tulemus:

Projekti eesmärk on saavutada vähemalt 2% suurune ressursikasutuse paranemine ning tõsta ressursitootlikkust. Ressursisäästu eesmärgi täitmiseks soetatakse innovaatilised laserlõikepingid, mis panustavad ettevõtte tootmisprotsessi ressursisäästu ja ressursitootlikkusse. Meetme tulemusena:

  • Hangitakse uudse tehnoloogiaga fiiberlaserlõikuspink ja fiibertorulaserlõikuspink;
  • Laserlõikepingid on efektiivsema ressursikasutusega ning võimaldavad toota detaile olemasolevatest pinkidest oluliselt kiiremini.

 

 

Toetuse summa (EUR):

798 969,00

Jaga seda postitust:
Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega.
Rohkem infot Sain aru